Winkelwagen

Over barnsteen


Barnsteen

Barnsteen is een warme, zonnige steen die levensvreugde in je leven kan brengen en gezondheidsklachten kan doen verminderen. Het is een zeer magische steen. Barnsteen voelt niet als steen aan. Barnsteen voelt bij aanraking warm aan.
Barnsteen is eigenlijk fossiel hars. Dit hars is afkomstig van Naaldbomen (pinus). Barnsteen wordt veel gevonden in landen aan de Baltische kust, Lithouwen, Polen, Oost-Duitsland en Rusland waar in het Russische Kaliningrad 90% van de wereldproductie wordt gevonden.
Wat veel mensen niet weten is dat er 2 soorten barnsteen zijn;

Het verschil tussen deze 2 soorten barnsteen is de leeftijd. 
Wanneer men versteend hars barnsteen mag noemen moet dit minstens 40 miljoen jaar oud zijn. Dit is de barnsteen die men veelal kent. Het is bruin oranje van kleur en heeft een warme gloed. Maar er bestaan ook groene, zwarte en blauwe gekleurde soorten. Blauwe barnsteen wordt alleen gevonden in de Dominicaanse Republiek.
Copal, oftewel jonge barnsteen is slechts 20 miljoen jaar, licht van kleur en vaal helemaal transparant. 
Deze barnsteen wordt veel gevonden in Madagaskar en er zitten veel vliegjes en torren in.
Copal is een halfgefossileerde hars wat inhoud dat er nog oliën in voorkomen en wordt gebruikt in vernissen en lakken en is een ingrediënt in wierrook.


Echt of Nep 


Gezondheid

Barnsteen staat bekend dat het voor veel doelen gebruikt kan worden. Barnsteen kan gezondheidsklachten verlichten en een behandeling door een arts ondersteunen. Let wel, het is geen vervanging voor een behandeling of medicijngebruik;

Spiritueel

Barnsteen is een zeer magische steen.
Regelmatig dragen van barnsteen kan beschermen tegen allerlei negatieve invloeden en is zodoende een sterke talisman, en kan emotionele stress verminderen.
Barnsteen kan in positieve zin stimuleren en/of ondersteunen bij het bevorderen van;

Energetisch reinigen en ontladen door afspoelen met stromend water. Opladen in de ochtend- of avondzon, of in een bedje van bergkristal steentjes. Nooit in de volle middagzon.


Onderhoud

Barnsteen kan het beste schoongemaakt worden met een in water gedrenkte natte zachte natte doek . Droog uw sieraden na het schoonmaken altijd goed af. 
Vermijdt alcohol, bleekmiddel, en chemicaliën die voorkomen in haarlak, deodorant, cosmetica en parfums.
Daarom doe uw barnsteen sieraad af:

Berg uw sieraden apart op om krassen te voorkomen.

Kwaliteit

De kwaliteit en inkoop van onze Baltic barnsteen en sterling zilver komen van gecertificeerde leden, onder andere van de Internationale Amber Association, the Polish Amber Chamber of Commerce en meesters uit amberkunsten van Baltische landen.